Etiquetes

dijous, 21 de maig del 2015

CAPVESPRES CASOLANS I CIRI ENTRE MIRALLS

Presentem els nostres experiments a l'escola en la setmana de la LLUM

Ahir dimecres vam tenir l'oportunitat tota l'escola de portar a terme experiments i exposicions relacionades amb la llum, tema que vam escollir per celebrar la setmana de la primavera. L'objectiu d'aquestes activitats fou, per una part, compartir un dia amb alumnes i mestres dels diferents cursos i etapes, i per l'altra part, aprendre ciència relacionada amb el tema de la llum d'una manera diferent i molt motivadora.

A 5é B vam triar dos experiments que vam mostrar a secundària, infantil i la resta de primària al llarg de la jornada. Amb el primer d'ells, anomenat Capvespres casolans, vam aconseguir mostrar com la llum blanca canvia de color si utilitzem un got gran d'aigua, llet i llanterna. Aquest líquid barrejat amb l'aigua fa de filtre i absorbeix els colors freds i deixa passar els càlids, com el taronja, roig i groc; de la mateixa manera que el cel al capvespre també el veiem d'aquests colors.

Amb el segon experiment, Ciri entre miralls, vam poder introduir el concepte de la reflexió de la llum. L'experiment va consistir en ficar un ciri entre dos miralls, col·locar-nos darrere d'un d'ells i enfront de l'altre, tenint l'espelma enmig, i comprovar com aquesta la podíem veure moltes vegades.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada